onsdag, juni 21, 2006

Wiki - Wow

Wetpaint

 er den mest funksjonelle wiki jeg har sett til nå. Jeg har oppretta en nettsted for Diginalet, og funnet mange fordeler: Den har bedre navigasjon - mye bedre synes jeg  - enn feks wikispaces

Wetpaint har flere forskjellige maler man kan velge mellom,det optimale hadde selvfølgelig vært om man hadde tilgang til CSS'en slik at man kunne legge til sitt eget design, foreløpig kan man bare legge inn bilde istedetfor tekst - i banneret. Men, man har egen søkefunksjon på nettstedet og har stor kontroll med aktiviteter som finner sted, som feks: mest aktive side, sist oppdaterte side, siste kommentarer, og hvem som har gjort hva. Dette er synlig for alle. Kontroll funksjoner kan selfølgelig misbrukes, også i pedagogisk sammenheng, men vil på den andre siden kunne fungere veldig oversiktlig i forhold til å følge opp elever i læreprosessen.

Som Registered (registrert bruker) kan man legge til innhold og kommentere innhold (å bli kretditert for det ved at man registreres) - samt opprette en profilside om seg selv! Om man ønsker kan man velge å følge spesielt med på en side (Watch this page), eller en kommentar man har lagt inn. Har man flere blir alle lagt til i My Watchlist - og det blir enkelt for alle å følge med på sine egne aktiviteter. På sidene finnes en Page Toolbox som åpner for blantannet deling ved at man kan sende mail direkte til hvem man måtte ønske.

Som  Moderator har man full tilgang til å styre sider enten ved å opprette, stenge eller låse dem. Man kan også utestenge ufine brukere.  om det skulle være nødvendig. Om man ønsker kan wikien selfølgelig også være åpen for alle.

Hjelpmenyen virker svært så grei - bortsett fra at den er på engelsk da ... Den ligger forøvrig plassert under Wetpaint Assistant øverst til høyre på siden, og nederst til venstre i dialogboksen som popper opp.

Dette virker lovende med tanke på bruk i grunnskolen - synes nå jeg da :O)technorati tags:,

Blogged with Flock

Ingen kommentarer: